środa, 22 kwietnia 2015

Kokosowy budyń jaglany



Dziś pierwszy post z serii #Na słodko :)

          Kokosowy budyń jaglany - bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu a na dodatek rewelacyjny w smaku. Sycący i zdrowy. Bez glutenu! Bez laktozy! Bez białego cukru!  Czyżby deser doskonały? Zachęcamy Was do własnej oceny! :)





Składniki:
  • kasza jaglana- 1/3 szklanki
  • puszka mleka kokosowego
  • banan
  • miód- 1 łyżka

Przygotowanie:

          Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać i ugotować w wodzie (~3/4 szklanki) z 1/2 puszki mleka kokosowego, powinna być lekko rozgotowana i kleista. Wystudzić. Przełożyć do kielicha blendera z pozostałymi składnikami, miksować aż do uzyskania jednolitej, bardzo gładkiej masy. 
Ilość składników wystarczy na dwie porcje, ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby delektować się budyniem dwa razy dłużej przygotowując go znacznie więcej ;)
Naszą wersję tego budyniu podałyśmy z plasterkami banana i odrobiną kakao :)






SMACZNEGO! :) 


7 komentarzy:

  1. Wygląda pysznie! Będę zaglądać po inspiracje! Również zapraszam do mnie http://blankaspieceofcake.blog.pl/

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy przepis, chyba wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Budyń jaglany?! Wow, nawet nie wiedziała, że taki można zrobić:) Kurcze, ale wygląda tak smakowicie, że chyba sama spróbuje...Tym bardziej, że uwielbiam jaglankę, ale takiej jeszcze nie jadłam:) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. on dużo lepiej smakuje niż wygląda :) polecamy! koniecznie napisz czy smakowało :D

      Usuń
  4. Nigdy nie robiłam takiego budyniu. Musi być przepyszny :)
    Pozdrawiam:
    fit-healthylife.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń