Dziś pierwszy post z serii #Na słodko :)
Składniki:
- kasza jaglana- 1/3 szklanki
- puszka mleka kokosowego
- banan
- miód- 1 łyżka
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać i ugotować w wodzie (~3/4 szklanki) z 1/2 puszki mleka kokosowego, powinna być lekko rozgotowana i kleista. Wystudzić. Przełożyć do kielicha blendera z pozostałymi składnikami, miksować aż do uzyskania jednolitej, bardzo gładkiej masy.
Ilość składników wystarczy na dwie porcje, ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby delektować się budyniem dwa razy dłużej przygotowując go znacznie więcej ;)
Naszą wersję tego budyniu podałyśmy z plasterkami banana i odrobiną kakao :)
Naszą wersję tego budyniu podałyśmy z plasterkami banana i odrobiną kakao :)
SMACZNEGO! :)
Wygląda pysznie! Będę zaglądać po inspiracje! Również zapraszam do mnie http://blankaspieceofcake.blog.pl/
OdpowiedzUsuńrównież tak smakuje! :)
UsuńCiekawy przepis, chyba wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńpolecamy :)
UsuńBudyń jaglany?! Wow, nawet nie wiedziała, że taki można zrobić:) Kurcze, ale wygląda tak smakowicie, że chyba sama spróbuje...Tym bardziej, że uwielbiam jaglankę, ale takiej jeszcze nie jadłam:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńon dużo lepiej smakuje niż wygląda :) polecamy! koniecznie napisz czy smakowało :D
UsuńNigdy nie robiłam takiego budyniu. Musi być przepyszny :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:
fit-healthylife.blogspot.com